Amnesty groep
Rheden/Rozendaal

Jaarlijks voert Amnesty International tientallen acties tegen schendingen van mensenrechten. Amnesty probeert misstanden die ze aantreft bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken. Met massale schrijfacties wordt de druk op autoriteiten verhoogd. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen zijn gericht, zullen zij schendingen eerder bestrijden of juist willen voorkomen. Actievoeren door het schrijven van een brief of het zetten van een handtekening. Het is een doeltreffende methode.                                                                                                          

Een van de succesvolle manieren van actievoeren van Amnesty is het schrijven voor gevangenen. Op het hoofdkantoor in Amsterdam worden maandelijks zorgvuldig een 3 tot 5 cases geselecteerd waarvoor geschreven kan worden. De leden van de schrijfgroep kiezen daar elke maand een actie uit en maken daarvoor een petitielijst. Elke eerste zondag van de maand staan ze met deze petitie in de kerken in de Emmastraat en Kerkstraat in Velp en in de Kerk van Rozendaal. U kunt de petitielijst daar ondertekenen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om actie te voeren vanuit huis: 

 

Spoedacties per e-mail
Razendsnel actievoeren als iemand in gevaar is? Geef je dan op voor de supersnelle spoedacties. Je ontvang een actie-oproep per e-mail. Met één druk op de knop zet je je handtekening onder de petitie. Aanmelden spoedacties e-mail

 

Online
U kunt Amnesty Nederland op Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en LinkedIn volgen. Hiermee kunt u laten zien dat u Amnesty steunt en u kunt uw vrienden online vragen hetzelfde te doen.

Twitter: twitter.com/amnestynl
Instagram: instagram.com/amnestynl/
YouTube: youtube.com/user/amnestynl
LinkedIn: linkedin.com/company/amnesty-international-the-netherlands
Facebook: amnesty.nl/privacy

 

 

Zelf schrijven 
Brieven schrijven is Amnesty’s meest beproefde actiemethode. Iedere maand schrijven vrijwilligers van over de hele wereld brieven; voor gewetensgevangenen die al heel lang vastzitten en andere mensen die onze steun nodig hebben. De postzakken vol brieven maken indruk op autoriteiten van landen die mensenrechten schenden.

Je ontvangt iedere maand een e-mail met daarin drie tot vijf schrijfacties. Aanmelden schrijfacties

 

Briefabonnement
Elke maand wordt een schrijfactie bij u thuis bezorgd. U kunt thuis zelf een handgeschreven brief maken en versturen. Dit is de oorspronkelijke manier van actievoeren per brief. (Tegenwoordig wordt veelal gekozen voor digitale schrijfacties.) Kosten: papier en porto. Voor een briefabonnement kunt u zich Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Groetenkaartje
Met jouw persoonlijke bericht een mensenrechtenactivist of gewetensgevangene steunen? Stuur met een paar klikken online een groetenkaartje! Meld je nu aan en ontvang de nieuwste groetenacties in je mailbox. Aanmelden Groetenkaartjes

 

Urgent Actions
Iedere dag komen op het Amnesty kantoor urgente zaken binnen van mensen voor wie nú actie nodig is. Bijvoorbeeld omdat ze worden gemarteld of dreigen te ‘verdwijnen’. Via onze website stuur je razendsnel een protest e-mail. Geef je op en ontvang een seintje wanneer er nieuwe acties zijn. Aanmelden Urgent Actions